Tarpian Suunnan Venlat ja Jussit Harpatinvaaralla

25.6.2017

Tarpian Suunnan ykkösjoukkueen ankkuri Tessa Salmia täydessä vauhdissa Venlojen viestin lähtöviitoituksella [Kuva Teppo Salmia]
Tarpian Suunnan ykkösjoukkueen ankkuri Tessa Salmia täydessä vauhdissa Venlojen viestin lähtöviitoituksella [Kuva Teppo Salmia]

Joensuun Enossa, Harpatinvaaralla, kilpailtiin lauantaina 17.6 Suomi 100 Venlojen juhlaviesti, joka oli samalla 40. Venlojen viesti. Mukaan oli ilmoittautunut naisista koostuvia 4-henkisiä joukkueita 1315. Venlojen jälkeen sunnuntain vastaisena yönä samoihin maastoihin kirmasivat suunnistajat kisailemaan 69. kerran Jukolan viestin herruudesta. Lähtöviivalla joukkueita oli kaiken kaikkiaan 1590. Jukolassa huippujoukkueet suoriutuivat viestistä selvästi alle kahdeksaan tuntiin, kun taas harrastesuunnistajat nauttivat 7-osuuksisesta viestistä käyttäen tuplasti aikaa tai jopa enemmän.

Venlojen viestiin Tarpian Suunta asetti kaksi joukkuetta. Ykkösjoukkue oli tähän vuoteen kokenut nuorennusleikkauksen seuran omien juniorien ottaessa aiempaa suuremman roolin. Vesilahtelainen Tessa Salmia on suunnistanut kymmenisen vuotta ja kilpaillut aktiivisesti koko tämän ajan. Tänä vuonna hän täytti 15 vuotta, joten nyt hän pääsi ensimmäistä kertaa mukaan myös Venlojen viestiin. Tessan kanssa samassa joukkueessa oli hänen siskonsa Tuuli Salmia, joka täyttää tänä vuonna 18 vuotta. Hän oli nyt Venlojen viestissä mukana jo neljättä kertaa. Ykkösjoukkueen kokoonpanon täydensi Tarpian Suunnan kokeneempaan kaartiin kuuluvat akaalainen Sari Oksa ja lempääläläinen Riikka Mattsson. Sari ja Tuuli hoitivat osuutensa mallikkaasti, ja Riikan ja Tessan vahvat esitykset kahdella viimeisellä osuudella nostivat joukkueen lopputuloksissa sijalle 414, jossa parannusta on edelliseen vuoteen yli 170 sijaa. Kakkosjoukkueessa suunnistivat Terhi Virevesi-Risku, Tarja Soini, Tuija Olli ja Tuija Haavisto. Joukkueen kohtalona oli hylkäys puuttuneen leiman vuoksi.

Jukolan viestiinkin Tarpian Suunta sai kokoon kaksi joukkuetta, vaikka peruutusten takia kokoonpanot menivät uusiksi vielä viime hetkillä. Ykkösjoukkueessa suunnistivat tänä vuonna Esa Toivonen, Pietari Korhonen, Teppo Salmia, Harri Koski, Sebastian Kulkula, Matias Ijäs ja Lasse Turppa.  Joukkueen loppusijoitus oli 906. Kakkosjoukkueen kokoonpanoon kuuluivat Vesa Ijäs, Teuvo Formisto, Katariina Mahkonen, Reijo Simonen, Asko Taura, Jorma Karvonen sekä Olli-Pekka Rantanen. Virallisten tulosten valmistuttua joukkueen lopulliseksi sijoitukseksi varmistui 1326.

Joensuu-Jukolan nettisivut

 

-TSAL-