Halikko-viesti lauantaina 21.10. Salossa - Ilmoittaudu!

2.10.2017

Halikko-viesti on 15-osuuksinen seuraviesti. Joukkueet koostuvat eri-ikäisistä suunnistajista. Joukkueen nuorimpien ollessa vasta 14-sarjalaisia, voivat vanhimmat olla yli 60-vuotiaita. Osuuspituudet vaihtelevat 3 kilometristä 7 kilometriin.

Kilpailumenetelmä poikkeaa tavanomaisista viesteistä. Ensimmäisellä osuudella juoksee yksi kilpailija, joka lähettää samanaikaisesti toisen osuuden kolme kilpailijaa juoksujärjestyksen mukaisille radoille 2A, 2B ja 2C (merkitty karttaan). Osuuksilla 2-5 juoksee kustakin joukkueesta samanaikaisesti kolme kilpailijaa, kukin oman ratansa. Vaihtoon tuleva kilpailija lähettää matkaan yhden seuraavan osuuden suunnistajista juoksujärjestyksen mukaisesti. Osuuden 14 naissuunnistaja saa lähteä matkaan vasta, kun kaikki viidennen osuuden suunnistajat ovat saapuneet vaihtoon. 14 osuuden naissuunnistaja lähettää vaihtoon tullessaan matkaan ankkurin.

OSUUS  JUOKSIJAT  PITUUS n.  VAATIVUUS      RAJOITUS
1             1                   5,4 km         vaikea
2             3                   5,4 km         vaikea
3             3                   3,2 km         helppo
4             3                   4,3 km         keskivaikea
5             3                   6,4 km         vaikea
14           1                   5,0 km         keskivaikea       D-sarjalainen
15           1                   7,1 km         vaikea

Joukkueeseen tulee kuulua juoksijoita eri sarjoista vähintään:

yksi D16 tai D45 -sarjalainen ja
yksi H/D14 tai H60 tai D50 -sarjalainen ja
kaksi H16 tai D18 tai H50 tai D40 -sarjalaista ja
kaksi H18 tai D20 tai H45 tai D35 -sarjalaista.

Halikko-viestin nettisivuilta saatte lisätietoja.

Keskivaikeilla radoilla pärjää mainiosti iltarastikokemuksella. Kokeneet iltarastikävijät selvittävät kyllä vaativatkin radat. Kolmannen osuuden 3,2 km ratojen vaativuustaso on sellainen, että kesän aikana muutenkin suorilla radoilla kilpailleet nuoret selviävät niistä mainiosti. Maastoon tulee yleensä selvät suunnistusta helpottavat urat jo muutaman osuuden jälkeen.

Ilmoittakaa kilpailuvastaavalle halukkuutenne joukkueeseen 10.10. mennessä (yhteystiedot sivulla Tarpian Suunta ry). Kilpailulisenssi ei ole ehdoton vaatimus. Ellemme saa riittävää määrää lisenssisuunnistajia mukaan, joukkue voidaan ilmoittaa kuntosarjaan.