Lumijoella etsittiin kauden viimeiset rastit ja vietettiin tossunpesijäisiä

7.10.2018

Oravia yhteiskuvassa. [Kuva: AL]
Oravia yhteiskuvassa. [Kuva: AL]
Kalle taituroi parhaat pisteet pokaalikisan B-sarjassa. [Kuva: AL]
Kalle taituroi parhaat pisteet pokaalikisan B-sarjassa. [Kuva: AL]

Lauantaina 6.10 laitettiin Torstairastikausi pakettiin Akaan Kylmäkoskella. Viimeisten rastien kunniaksi tarjolla olikin hiukan erilaista suunnistusta, sillä pääpaino oli rogainingissa ja tarjolla oli vain yksi perinteinen 3 km rata.

Rogainingissa oli valittavana joko sprintti tai sellainen versio, jossa haettiin kaikki 28 rastia. Rogaining-sprintissä piti hakea mahdollisimman monta rastia 20 minuutin kuluessa. Sprintti osoittautui suositummaksi ja siinä kisailtiin myös TarpSun pokaalikisa. A-sarjan (Miehet H15-H65) voiton vei Olli-Pekka Rantanen ja B-sarjan (naiset, pojat -> H14 ja miehet H65->) Kalle Taura.

Veikkojen majalla kokoontui samalla kertaa myös oravat tossunpesijäisiin. Kaikille oraville jaettiin diplomit ja mitalit osallistumisesta kauden 2018 oravapolkukouluun. Lisäksi jaettiin oravapokaalit, joiden myöntämisessä huomioidaan osallistuminen harjoituksiin, reippaus, aktiivisuus jne. Tänä vuonna kiertopalkinnot menivät Kaisla Salmialle ja Joonas Korhoselle. Ja ei tässä vielä kaikki vaan samalla kertaa laitettiin kiertoon myös vuoden paras tyttö & poika pokaalit. Ne jaetaan kokonaisvaltaisesti katsottuna parhaiten menestyneelle tarpialaistyttölle sekä -pojalle. Ensisijaisena kriteerinä on rankisijoitus kaikki lajit huomioiden, mutta hallitus voi kuitenkin käyttää harkintaa palkinnon myöntämisessä. Tänä vuonna harkintaa käytettiin ja pyöräsuunnistuksen painoarvoa päätettiin vähentää. Pääpaino oli siis tossusuunnistuksessa ja tällä painotuksella pokaalit menivät Kalle Tauralle ja Karoliina Laamaselle.

 

Kauden viimeisten kuntorastien tulokset.

TarpSun kiertopalkintojen saajat kautta aikain.

-AL-