Tarpian Suunta

« aihelistaan

Yleistä keskustelua kesän Torstairasteista


 • Jari Välimaa

  14.9.2014 klo 19:00
  TarpSun foorumi on tarkoitettu keskusteluun TarpSun toiminnasta, Torstairasteista tai mistä tahansa mielellään suunnistukseen liittyvästä toiminnasta. Erityisesti kiinnostaa Torstairastikäviöiden palaute ja ehdotukset.

 • nimimerkki

  Artsi

  16.9.2014 klo 07:35
  Viimetorstain Latikkakorpi oli "mielenkiintoinen" kokemus. Maastosta ei tapahtumakohtaisessa infossa mainittu mitään, mutta olisiko pitänyt?
  Jos olisi totuudenmukaisesti kerrottu, että tarjolla on kesän kurjinta maastoa ja erittäin vaarallista kivikkoa, kuinkahan moni olisi paikalle saapunut. Joka tapauksessa aika moni paikallakäynyt laittoi varmaan "paikan muistiin". Toivattavasti ei kuitenkaan koko Torstairasteja tai pahimmassa tapauksessa koko lajia.

 • nimimerkki

  Jukka Rajala

  16.9.2014 klo 10:50
  Latikkakorvesta, en suoria ratoja kiertänyt joten niistä en osaa sanoa, mutta meidän 6-vuotiaan perässä menin RR-radan ja mielestäni rata ei missään tapauksessa ollut lapsille sopiva. Aivan liian haastava maasto kivikkoineen ja hakkujätteineen pikkuväelle. RR-radalla ei metriäkään polkua ja ainoa selväpiirteinen "maastonmuoto" oli se voimalinja, mutta ei se meidän junnuja ainakaan paljon lämmittänyt.
  Ensi vuonna meiltä ei kuulemma lähdetä Paarentien varteen ollenkaan.
  Kisa oli samalla lasten seuranmestaruuskilpailu, mielestäni ei oikein ollut näinkin merkittävän kilpailun arvoinen rata. Kesällä oli Narvassa Ketunkellari ja siitä erikseen mainittiin "vaativa maasto" ei tämä paljoa siitä jäänyt ja samaa mainintaa olisi voinut laittaa. Ei sillä etteikö tällaistakin maastoa pitäisi nähdä ja kokea, niin tietää mitä kaikkea voi olla, mutta ehtii sitä vähän myöhemmällä iällä hankalampiin maastoihin.

 • nimimerkki

  Harri Koski

  16.9.2014 klo 18:06
  Siimarit olisi todellakin parempi jättää vetämättä rytömaille. "Vain paras on kyllin hyvää." Onneksi ei satanut, rastit löytyivät ja matkalla oli jännittäviä torneja joihin kiivetä.

 • nimimerkki

  Jorma Karvonen

  18.9.2014 klo 10:01
  Muistelen, että Latikkakorpi oli keväällä Helarastien kilpailupaikka ja silloin nuoremmille sarjoille oli toinen lähtöpaikka, jonka lähellä maasto oli varmaan paremmin sarjoihin sopivaa. Nyt lähtöpaikkana oli kaikille silloinen aikuisten lähtöpaikka.

 • nimimerkki

  Kirsi

  21.1.2015 klo 15:14
  heippa, meitä jotka tuolla metsässä ratamestarin roolissa urakoidaan, kiinnostaisi tässä vaiheessa saada osallistujilta palautetta, miltä radat ovat tuntuneet ja mitä seikkoja olisi hyvä huomioida jatkossa?
  Nyt talven keskellä ajatukset alkaa jo hiipia ensi kesän ratasuunnitelmien suuntaan.
  Esim onko Kettuvuoren kävijöillä mielessä ehdotuksia ? (sen lisäksi että kartan kasvillisuuskuvaus ei tullut viimeisimpänä versiona painosta ulos, ikävä kyllä näitä sekaannuksia joskus tapahtuu)
  Omalta osaltani toivoisin että Torstairastien kalenteria voisimme hiukan pyöräyttää uuteen järjestykseen, maastot ovat aivan erilaiset kesän eri vaiheissa. Esim keväinen Ketunkellari kiinnostaisi päästä kokemaan ;)
  t Kirsi

 • nimimerkki

  Jorma Karvonen

  22.1.2015 klo 20:04
  Ketunkellari on muistaakseni ollut aina kesä-heinäkuun vaihteessa eli Jukolan jälkeen. Kyseisessä maastossa on ehkä normaalia suurempi loukkaantumisriski ja on ehkä hyvä, että se ei ole ennen Jukolaa. Vaikka Kuopio-Jukolan tapauksessa se olisi ollut ihan hyvää harjoittelua, koska Kuopiossa jyrkänteitä riitti.

 • nimimerkki

  Harri

  27.1.2015 klo 12:31
  Liekö edellä väärinkäsitystä - en tiedä, mutta tarkennuksena sen verran, että Kettuvuori on Lempäälässä Siisjärven kartan lounaisosassa. Ratasuunnittelussa siellä pitää sen verran suunnistajia palvella, ettei ihan kivikkoisimpiin osiin ohjauduta. Tässä on ymmärtääkseni onnistuttu ihan hyvin viime vuosi(kymmeni)na. - Ketunkellari on puolestaan Vesilahdella Punkalaitumentien varressa ja vaativin maasto, mikä TarpSun nykyisistä kartoista löytyy. On vaativa sekä taidollisesti, fyysisesti että kulkukelpoisuutensa suhteen. Radat ovat olleet hyviä, mutta suunnistajat eivät ehkä ole ihan aina riittävästi huomioineet tuota "vaativan maaston" määrittelyä. Vaativuus Ketunkellarin kartalla tarkoittaa eri asiaa kuin vaativa rata muilla lähiseudun iltarastikartoilla.

 • nimimerkki

  Kirsi

  28.1.2015 klo 13:47
  Hei,
  halusin vain hertätellä keskustelua siitä, olisiko mahdollista tai mielekästä hiukan muuttaa eri maastojen aikataulutusta kesän rastikauden aikana - nyt on menty monta vuotta suurinpiirtein saman rungon pohjalta. Yhtenä esimerkkinä juuri vaativa Ketunkellari olisi varmasti erilainen elämys toukokuussa kuin heinäkuussa, kun vadelmat ja muut hidasteet ei olisi niin isossa roolissa reitinvalintojen kannalta :)
  Toki on monenlaisia syitä miksi aikataulu on muotounut nykyiseen malliinsa, ja voi olla rajotuksiakin milloin joitain alueita voidaan käyttää, mutta tätä voisi pohtia?

 • nimimerkki

  Jorma Karvonen

  2.6.2015 klo 21:17
  Torstairasteista 4.6.2015 ei ole vielä mitään esittelyä Torstairastikalenterissa. Tiedän, että ratamestarilla tai ratamestareilla (kuka tällä kertaa?) on järjestämisessä kovasti tehtäviä, mutta esittelytekstien julkaisu ajoissa olisi tärkeää.

  Akaan Seutu ja Lempäälän-Vesilahden Sanomat ilmestyvät päivää ennen ja jos niihin haluaisi esittelyn tapahtumasta, niin se pitäisi lähettää lehdille jo viimeistään sunnuntaina, että se on tarjolla, kun lehdet alkavat viimeistellä keskiviikon lehteä.

  Jos esittelyteksti on webbisivulla vasta keskiviikkona lehtien ilmestymispäivänä, niin se on jo vähän myöhään, vaikka se joka päivä nettiä seuraaville riittäisikin (kaikki Torstairasteille tulevat eivät välttämättä päätä tapahtumaan lähtemisestä viime tingassa).

  Esimerkiksi toimitsija-apupyyntöä en ole nähnyt missään, joten sen puolen pitäisi olla kunnossa. Vai olenko vain huolestunut turhaan?

 • nimimerkki

  Aleksi Lehti

  2.6.2015 klo 23:52
  Älä Jorma huoli tää on pelkkää voittoa.

 • nimimerkki

  Jorma Karvonen

  3.6.2015 klo 07:25
  Uutisessa http://tarpsu.sporttisaitti.com/?x118281=5039599 oli tarpsu-sporttisaitti-com-directo.fi-tyyppinen https-linkki. Korjasin sen http-linkiksi. Voitko ottaa minuun yhteyttä sähköpostilla tai puhelimella.

 • nimimerkki

  Korkea laenvuori

  11.7.2015 klo 08:52
  Tulokset: Tulokset on nähtävillä viimeistään seuraavana päivänä väliaikoineen www.tortairastit.com sekä www.tarpsu.sporttisaitti.com. Tuloksia julkaistaan myös paikkakuntien lehdissä mahdollisuuksien mukaan.
« aihelistaan

Osallistu keskusteluun

tai aloita uusi keskustelu »

Yleistä keskustelua kesän Torstairasteista