Jukola

Tarpian Suunta on mukana Jukolassa joka vuosi usean joukkueen voimin. Oletko sinä yksi viestinviejistä ensi kerralla? Kaikki Tarpian Suunnan jäsenet ovat tervetulleita mukaan joukkueisiin.

Seuraavat Jukolat:

Jokainen Jukolaan osallistunut on joskus ollut ensikertalainen Jukolassa. Osallistumista ei kannata liikaa empiä vaan rohkeasti mukaan. Alla kokemuksia ensikertalaisilta Lahti-Hollola -Jukolan Venlojen viestistä.

Johanna
Jutta

Suunnistusliiton Jukola-koulu: https://www.suunnistusliitto.fi/harraste/jarjesta-kuntosuunnistus/aloittelevien-kuntosuunnistajien-koulutus/#jukolakoulut

LUKKARI-JUKOLA 18.-19.6.2022

TarpSun joukkueisiin voivat ilmoittautua kaikki 2007 ja sitä ennen syntyneet Tarpian Suunnan jäsenet

Valitse alta yksi tai useampia osuustoiveita. (Naiset voivat halutessaan osallistua Jukolan viestiin, miehet vain Jukolan viestiin.) Erityistoiveita voit välittää joukkueiden kokoajalle kirjoittamalla ne osuusvalintojen alla olevaan kenttään.

Jukolan viesti
Venlojen viesti
Olen kiinnostunut yhteiskuljetuksesta. (Jos bussikuljetus järjestyy, enimmäishinta lienee XX eur) *

Lukkari-Jukolan maastokuvaus (MAASTO JA KARTTA | Lukkari-Jukola 2022):
"Maastoalue on monipuolinen, mutta varsin rikkonainen. Suurimmaksi osaksi maasto on asuinalueiden läheistä suosittua ulkoilualuetta, jossa on runsaasti eritasoisia kulku-uria ja polustoa, jota myös runsas hirvieläimistö on muovannut. Eläinten polkuja ei karttaan ole kuvattu. Alue on myös suosittua motoristi- ja maastopyöräilymaastoa, jolloin urasto on paikoin kivistä ja juurakoista eikä kaikkia näitäkään polkuja ole kuvattu kartassa. Kulkukelpoisuus maastossa on hyvä.

Pääsääntöisesti maasto on varsin laakeapiirteistä, erittäin nopeakulkuista avokalliomaastoa ja välillä peitteisempää sekametsää. Alueella on myös jyrkkiä, suurta tarkkuutta ja kartanlukua vaativia pienipiirteisiä kallioita ja louhikkoja, sekä suojeltuja maastonkohteita. Kiviä on melko paljon. Korkeuserot vaihtelevat maastoalueittain. Maastoaluetta täplittävät hakkuut, harvennukset, pienet peltoalueet, tiheiköt sekä rikkonaiset soranottoalueet, joissa osassa on tiheää pientä mäntytaimikkoa.

Ratasuunnittelussa on pyritty hyödyntämään kartan kaikkia alueita. Kilometrivauhdit tulevat olemaan nopeat molemmissa kilpailuissa."