Kilpailukutsu

Hämeen Kompassi-cup 4. osakilpailu 
Vesilahti, 29.8.2023

Tervetuloa lasten ja nuorten matalan kynnyksen suunnistustapahtumaan!

Tämä Kompassi-cup toteutetaan lähikilpailuna. Lähikilpailussa noudatetaan SSL:n Lähikilpailun sääntöjä sekä Suunnistuksen lajisääntöjä niiltä osin kuin näissä säännöissä määrätään sekä järjestäjän ohjeita.

ForFun-aktiviteetit
Avoimet sarjat:
RR Avoin, TR Avoin, 12 Avoin, 14 Avoin.
Mahdollista suunnistaa iästä riippumatta minkä tahansa kilparadan vapailla lähtöajoilla. Radan voi kiertää yksin tai yhdessä toisen kanssa. Osallistuminen ei vaadi kilpailulisenssiä. Ei cup-pisteytystä. Halutessaan voi ottaa Emit-ajanotolla ajan, mutta ilman aikaakin voi osallistua. 

ForFun-aktiviteetteihin osallistuminen ei vaadi kilpailulisenssiä eikä ennakkoilmoittautumista. Ilmoittautuminen tapahtumapaikalla infossa. Radan voi kiertää yksin tai yhdessä, tuloksia ei julkaista, mutta halutessaan saa tulosteen omasta ajasta. 

RR=rastireittirata: maastossa on yhtenäinen nauha, jonka varrella rastit ovat. Reitin varrella on oikaisumahdollisuuksia, joita saa käyttää hyväkseen. Puuttuvasta tai väärästä leimasta tulee 10 min aikasakko.  

TR= tukireittirata: maastossa on sama nauha kuin RR-radalla, mutta rastit eivät sijaitse sen varrella, vaan läheisyydessä. Viitoitusta voi käyttää hyväkseen tai suunnistaa siitä välittämättä rastilta toiselle.
Cup-pistelaskujärjestelmä

Alueella keväästä syksyyn käytäviä cup-osakilpailuja on 5 kpl, joista loppupisteet lasketaan 4 parhaan kilpailun osalta. Pisteitä saa kunkin sarjan 10 parasta siten, että voittaja saa 10 pistettä, seuraava 9 jne. Kaikki osallistujat saavat vähintään yhden pisteen.

Kilpailusarjoja on 12, mutta cup-pisteet lasketaan 8 sarjassa, koska suorien ja viitoitettujen ratojen pisteet yhdistetään.

  • Hopeakompassi-ikäisissä 12 ja 12TR sarjojen pisteet yhdistetään siten, että jokaisessa cup-osakilpailussa suoran radan maksimipisteet ovat 10 ja TR-radan maksimipisteet 5.
  • Pronssikompassi-ikäisissä 10 ja 10RR sarjojen pisteet yhdistetään siten, että jokaisessa cup-osakilpailussa suoran radan maksimipisteet ovat 10 ja RR-radan maksimipisteet 8.

Kaikki osallistujat saavat aina vähintään yhden pisteen, oli suoritus hyväksytty tai hylätty. 10RR ja 10-sarjoissa puuttuvasta tai väärästä leimasta tulee 10 min aikasakko. Kulta- ja Hopeakompassisarjoissa väärä leima johtaa hylkäykseen.

Maasto: Osakilpailu kilpaillaan sprinttisuunnistuksena Vesilahden kirkonkylässä. Kilpailualue muodostuu Vesilahden yhtenäiskoulun ja Peiponpellon päiväkodin piha-alueista, läheisistä puistoalueista sekä muiden julkisten rakennusten piha-alueista ja lähiympäristöstä. Kaikki radat ylittävät alueen läpi kulkevan Rautialantien. Tien ylittäminen tapahtuu karttaan merkittyä pakollista ylityskohtaa käyttäen. Tien ylityksessä on liikenteenohjaus. Alusta on pääosin asfalttia, soraa ja nurmikkoa. Pisimmillä radoilla on reitinvalinnasta riippuen myös jonkin verran nopeakulkuista niittyä.

Matkat: Sprinttimatkat

Ilmoittautuminen: Kilpasarjoihin osallistuminen edellyttää, että suunnistajalla on kilpailulisenssi. Kilpasarjoihin ilmoittaudutaan ensisijaisesti SSL:n IRMA-palvelun kautta tai sähköpostilla tarpian.suunta@gmail.com. Osanottomaksut samanaikaisesti sähköposti-ilmoittautumisen kanssa Tarpian Suunta ry:n tilille FI71 4252 0010 0840 25. Laita viestikenttään osallistujan nimi, sarja ja mahdollinen seura. Ilmoittautumisten oltava perillä viimeistään torstaina 24.8.2023 kello 24.00 mennessä. ForFun -sarjoihin osallistuminen ei edellytä lisenssiä ja ilmoittautuminen tapahtuu paikan päällä.

Osanottomaksut: Kilpasarjat 10 €/hlö. ForFun- sarjat 5 €/hlö tai 10 €/yhdessä kulkeva ryhmä. Osanottomaksut maksettava samanaikaisesti ilmoittautumisen yhteydessä IRMA:ssa tai muuta kautta ilmoittauduttaessa Tarpian Suunta ry:n tilille 
FI71 4252 0010 0840 25.

Leimaustapa: Käytössä on Emit-leimaus. Mikäli kilpailija ei ilmoita Emit-numeroaan ilmoittautumisen yhteydessä, järjestäjä varaa vuokrakortin. Vuokrakortin maksu on 3 € ja nouto infosta. Palauttamatta jätetystä Emit-kortista perimme 70 euroa. ForFun -sarjoihin järjestäjä varaa Emit-kortteja lainattavaksi.

Lähtö: Ensimmäiset lähdöt klo 18:00. ForFun-sarjojen lähdöt vapailla lähtöajoilla kilpasarjojen jälkeen, aikaisintaan klo 19:00 alkaen (täsmentyy kilpailuohjeisiin). Matkaa tapahtumakeskuksesta lähtöön on n. 150 m.

Kilpailuohje: Alustava kilpailuohje julkaistaan tapahtumasivuilla osoitteessa https://tarpsu.sporttisaitti.com/kilpailut/hameen-kompassi-cup-4-2023/

Kartta: Sprinttisuunnistuskartta Vesilahti, Koulukeskus-Tori mittakaava 1:4000, 2023, tulostekoko A4. Kartta on muovisuojuksessa.

Opastus ja paikoitus: Kilpailukeskus sijaitsee Vesilahden yhtenäiskoululla. Opastus Vesilahdentien ja Rautialantien risteyksestä. Paikoitus koulukeskuksen pysäköintialueella osoitteessa Mäki-hovintie 4, Vesilahti ja lisäksi mahdollinen varapysäköinti on enintään 500 m päässä kilpailukeskuksesta. Pysäköintitilaa on rajallisesti, joten suosikaa mahdollisuuksien mukaan kimppakyytejä! Kulku kilpailukeskukseen on Mäki-hovintieltä. 

Kilpailukeskukseen pääsee myös Nyssellä. Linjan nro 55 pysäkki nro 7616 Kirkonkylän koulu sijaitsee kilpailukeskuksen kohdalla.


Toimihenkilöt:

  • Kilpailunjohtaja: Arto Laamanen, arto.laamanen@gmail.com, 040 589 5048
  • Valvoja: Kimmo Viertola
  • Ratamestari: Teppo Salmia, teppo.salmia@gmail.com, 040 553 4566
  • Tulospalvelu: Keijo Viilo
  • Tiedotus: Arto Laamanen, arto.laamanen@gmail.com, 040 589 5048
  • Tuomarineuvosto: Kimmo Viertola


Kompassi-tapahtumat ovat Suomen Suunnistusliiton alle 14-vuotiaiden lasten ja nuorten matalan kynnyksen suunnistustapahtumatuote. Lisätietoa:

Kompassi-tapahtumat | (suunnistusliitto.fi)

Alueelliset Kompassi-tapahtumat | (suunnistusliitto.fi)

Kompassi-cup pisteytys 2023

Pistetilanne: O-Skills