30.6.2022 Narva

Aurinko paistoi pilvettömältä taivaalta ja kolmenkympin tietämissä ollut lämpötila pisti suunnistajat fyysisesti koville lyhyemmilläkin radoilla. Ilmeisesti helteinen sää myös pudotti osallistujamäärää.

Info

Narvan Vuorenmoision, Tähtelänvuoren ja Karholanvuoren maasto on pienialainen Pyhäjärven ja peltojen väliin jäävä mäkialue. Jyrkkäpiirteiset kalliomäet ja niiden väleissä olevat loivapiirteisemmät alueet ovat pohjaltaan pääosin erinomaisia ja tarjoavat mukavasti sekä fyysisiä että taidollisia haasteita. Alue on talousmetsää, ja viime vuosina sitä ovat rikkoneet muutamat hakkuut.

Radat on laadittu käyttämään maaston parhaita osia. Ne ovat lyhintä, helppoa 2 km rataa lukuunottamatta runsasrastisia. Pidemmät radat ovat ristiratoja, joilla rasteja on paljon ja niitä on maastossa myös lähekkäin, joten tarkkuutta vaaditaan koodien kanssa. Pisin rata on alueen rajoitteiden vuoksi vain reilu 5 km, mutta tarjonnee sekin riittävästi haastetta helteisessä kesäillassa.

Kartanmyynti Narvan koululla, samoin pysäköinti. Lähtöön on matkaa 1,0 km. Maali sijaitsee Narvan koululla kartanmyynnin välittömässä läheisyydessä.