8.9.2022 Vesilahden tori

Vesilahden sprintti juostiin aivan kuntakeskuksen ytimessä, kun tapahtumakeskus sijaitsi kunnan uudella torilla. Radat tarjosivat sekä lyhyitä teknisiä rastivälejä nopeine suunnanvaihtoineen, että pidempiä kovavauhtisia reitinvalintavälejä. Paljon tuli positiivista palautetta ja kuntosuunnistajatkin olivat sprintistä innoissaan. Ilahduttavaa oli, että sprintti houkutteli osallistujia myös Nokialta, Tampereelta ja Valkeakoskelta. Kun vielä sääkin suosi tapahtumaa, oli kokeilu kaikin puolin onnistunut.

Tapahtumaan osallistui tuloksissa mainittujen lisäksi neljä suunnistajaa ilman ajanottoa.

Vesilahden uusi torialue alkaa olla valmis. Samoin kirkonkylän keskusta-alueen sprinttikartta. Torstaina 8.9. pääsee siis korkkaamaan kummatkin samalla reissulla.

Luvassa on täysiveristä sprinttiä kulttuurimaisemassa. Radat tarjoavat sekä nopeita suunnanvaihtoja että pidempiä kovavauhtisia reitinvalintavälejä. Yli 90 prosenttisesti alla on asfalttia, soraa ja nurmikkoa. Reitinvalinnoista riippuen matkalle voi osua myös lyhyitä polkupätkiä.

Tarjolla on kolme eri rataa. Optimireittiä pitkin ratojen pituudet ovat 2,7 km, 3,3 km ja 4,0 km. Suosittelen valitsemaan radan ohjeaikojen mukaisesti eli siten, että oman suorituksen kesto maksimivauhdilla on 12-15 min. Näin pääsette parhaiten sisään sprintin mielenkiintoiseen maailmaan.

Rata-alueen läpi kulkee melko vilkkaasti liikennöity Rautialantie, jonka kaksi pisintä rataa ylittävät kahdesti. Tien ylittäminen on suoritettava kartan merkintöjen mukaisesti suojateiden kohdalle sijoitettujen ylityspaikkojen kohdalta. Liikenteenohjausta ei ole. Noudattakaa liikennesääntöjä ja varovaisuutta. Jalankulkija jää aina toiseksi törmäyksessä ajoneuvon kanssa. Huomioikaa suorituksenne aikana myös alueella muuten liikkuvat henkilöt, jotta törmäyksiltä vältytään.

Perehtykää alla oleviin sprintissä kiellettyihin kohteisiin ja noudattakaa niitä. Kunnioittamalla mm. yksityisten maan- ja kiinteistönomistajien alueille merkittyjä kiellettyjä alueita ja huomioimalla muut alueella liikkuvat jätämme positiivisen kuvan lajistamme muille.

Pysäköinti ensisijaisesti Vesilahden kirjaston pysäköintialueelle (Huhtatie 7) sekä muille torin lähialueen sallituille pysäköintipaikoille. Tarvittaessa Huhtatielle, tien pohjoislaitaan.

Haluan jo tässä vaiheessa kiittää Vesilahden kuntaa, Vesilahden seurakunnan kirkkoherra Harri Henttistä, alueen yrittäjiä, sekä taloyhtiöitä positiivisesta suhtautumisesta tapahtuman järjestämiseen. On hienoa päästä tuomaan sprinttisuunnistus lähes omalle takapihalle.

Teppo Salmia,
Ratamestari, Tarpian Suunta