Oravapolku 2011

Nro Pvm Paikka / Opastus Kartta Muuta

1

28.4.2011

Akaa, Toijala / 3-tien ABC, Satamatie 

Nahkialanvuori

RR/TR (Ohjattu harjoitus)

2

5.5.2011

Lempäälä, Liikuntakeskus / Keskuskatu 25, paloasema,

Hakkari

RR/TR (Ohjattu harjoitus)

3

12.5.2011

Vesilahti, Kirkonkylä / Koulutie 1

Tuonenoja

RR/TR (Ohjattu harjoitus)

4

19.5.2011

Lempäälä / Rajajärventie

Multivuori

RR/TR

5

26.5.2011

Lempäälä / Sääksjärventie 1

Isonkivenmaa

RR/TR (Ohjattu harjoitus)

6

7

9.6.2011

30.6.2011

Lempäälä / Paarentie

Vesilahti, Punkalaitumentie 145

Koivunen

Ketunkellari

RR/TR

Suora (Ohjattu harjoitus yli 12v, suunnistuksen perusteet)

 

KESÄTAUKO
11 4.8.2011 Lempäälä / Sääksjärventie 1 Isonkivenmaa D
12 11.8.2011 Pirkkala, Linnakorpi, Murskeasema / Kurikantie Kurikka-Killo RR/TR (Ohjattu harjoitus)
13 18.8.2011 Vesilahti, Narva / Narvan koulu Narva D
14 25.8.2011 Lempäälä, Hakkarin Liikuntakeskus/ Keskuskatu 25, (HUOM paikka vaihtunut työmaan takia) Kettuvuori, Kuokkala RR/TR (Ohjattu harjoitus)
15 1.9.2011 Kylmäkoski, Riuttamäentie / VT9 Riuttamäki D
16 8.9.2011 Lempäälä/ Paarentie Parikkavuori RR/TR
18 22.9.2011 Lempäälä, Moision koulu / Vanattarantie 1 Hakkari/Moisio RR/TR (lasten seuranmestaruus)
19 29.9.2011 Akaa, Toijala Kuusikangas D
Oravapolku 2011 päättyy 8.10. Lempäälässä, Innilän majalla Tossunpesijäisiin, joissa kerrataan vähän kauden tapahtumia ja palkitaan kaikki, jotka ovat aktiivisesti jaksaneet osallistua harjoituksiin.

Oravapolkuasioissa voit ottaa yhteyttä seuraaviin henkilöihin:

  • Teppo Salmia (Nuorisovastaava): Puhelin 040-5534566, Sähköposti teppo.salmia(at)ideal.fi
  • Tarmo Kokko (Puheenjohtaja): Puhelin 050-3743046, Sähköposti tarmo.kokko(at)elisanet.fi

Oravapolkukalenteri 2011

Oravapolkutoiminnan perustan muodostavat T-rastien lasten suunnistusradat sekä kalenteriin merkityt ohjatut harjoitukset. Jos et ole jo ilmoittautunut, voit ilmoittautua T-rastien yhteydessä paikanpäällä. Mukaan tarvitset annoksen reipasta mieltä ja säänmukaiset ulkoiluvarusteet, sillä sateen sattuessa suunnistetaan sateessa! Märällä kelillä kumisaappaat ovat lapsille mainiot jalkineet.

Rastireitti (RR-rata): Maastoon merkitty reitti, jonka varrella on rasteja. Maastoon merkitty reitti on merkitty myös karttaan. Harjoituksessa edetään maastossa olevaan viitoitukseen tukien ja siitä poikkeavia, helppoja reitinvalintoja käyttäen.

Tukireitti (TR-rata): Maastoon merkitty reitti, jonka lähettyvillä on rasteja (reitti antaa ”tukea”). Maastoon merkitty reitti on merkitty myös karttaan. Harjoituksessa edetään maastossa oleviin selkeisiin kohteisiin tukeutuen ja viitoitusta apuna käyttäen.

D-rata: Radan runkona on johdatteleva reitti. Rastipisteet ovat joko johdattelevalla reitillä tai aivan sen lähistöllä siten, että rastia voi lähestyä selkeän maastonkohdan kautta. D-radat ovat tavalliseen suunnistukseen siirtyville nuorille sopivia suoria ratoja. Maastoon tai kartalle ei siis ole merkitty reittiä.

Kalenterissa Nro viittaa tapahtumapaikan sijaintiin T-rastikartalla. Maastoon pääsee klo 17.00 - 18.30 välisenä aikana, poikkeuksena 22.9. ja 29.9. jolloin lähtö suljetaan jo klo 18:00. Ohjatut harjoitukset aloitetaan klo 17:30.

Tarpian Suunnan Oravapolkukoulu lapsille

Kauden 2011 osalta jäljellä ovat vielä Tossunpesijäiset 8.10. Uusi oravapolkukoulu alkaa taas keväällä 2012.

Lisätiedot: Nuorisovastaava Teppo Salmia, puh. 040-5534566, e-mail: teppo.salmia(at)ideal.fi

Seuraa oravapolkutapahtumien ilmoittelua myös Twitterissä.

 

 

Ohjatut harjoitukset Viialan Hirvialhon koululla torstaisin klo 19.30-20.30

 

Liikuntasaliharjoitukset on rakennettu nuorten ja lasten liikuntaa silmälläpitäen.
Harjoitukset soveltuvat kaikenikäisille.
Ohjatut harjoitukset sopivat myös aikuisille. Harjoituksissa pyrimme kehittämään ominaisuuksia monipuolisesti, niin fysiikkaa, taitoa kuin psyykettäkin. Toiminta ei ole tiukkapipoista, vaan mukavaa yhdessäoloa, toki hyvät pelisäännöt muistaen.

Tervetuloa mukaan.

 

Ohjelma:

13.10. olemme ulkona liikuntasalin ollessa varattuna koulun toimintaan. Ota mukaan ulkoliikuntavarusteet, lamppu ja karttamuovi. Leikitään, pelaillaan ja suunnistetaan lyhyt rata koulun ympäristössä, rastinottoharjoitus.

 

20.10. Ylimenokauden sisäliikuntaa, lämmittelyleikit ja höntsyilyt, nopeutta ja kehonhallintaa .

27.10. Sählyä

  3.11. Liikuntaa leikkien, keskivartalon aktivointi, juoksutekniikkaa ja sählyä.

10.11. Liikuntaleikkejä ja sählyä. 

17.11. Apinarata, kuperkeikkaa ja muuta vänkää.

24.11. Taito ja nopeus.

  1.12. Jalkapalloa, hippaa.

  8.12. Karttaharhoitus, olennaisen oivaltaminen, sählyä.

15.12. Liikuntaa tonttuillen, tonttumyssy ja kädessä pidettävä taskulamppu mukaan.

 

          Joulutauko, kinkkua ja muuta kivaa omatoimisesti.

 

  12.1. Peruskuntokausi jatkuu, harjoituksia peilaillen yms.

  19.1. Sählyä

  26.1. Sählyä

 

Lisätiedot: Tarmo 050 374 3046

 ...

 

Seura-asut ja suunnistuspuserot saapuneet!!!

Nyt saatavilla myös 130-150cm suunnistuspuseroita. Te jotka olette tilanneet seura-asun tai suunnistuspuseron toukokuussa, ota yhteyttä Tarmoon puh 050 374 3046.
Kiitos yhteistyökummppaneille tuesta lasten ja nuorten urheilun hyväksi. 

Nuorisoryhmä

Teppo Salmia valittiin alkuvuodesta uudeksi Nuorisovastaavaksi.
Nuorisoryhmän kokoonpano kaudelle 2011: Teppo Salmia, Tarmo Kokko, Kirsi Välimaa, Vesa Ijäs, Tommi Haakana, Reijo Simonen ja Heikki Konsala. 

Leimausleiri

Leimaus 2011 järjestettiin Kisakeskuksessa 7.-10.6. lähes sietämättömässä helteessä. Kaikilla tuntui siitä huolimatta olevan kivaa. Nyt nuorten katseet on jo suunnattu kohti ensi kesän leiriä Vuokatissa.

Nuorten kisat

Meiltä on ollut kilpailemassa jo monta Oravaa. Kisoissa käyneille "iso käsi" hienoista suorituksista: Antti-Jussi Oksa, Teemu Haakana, Valtteri Kaukoranta, Miikka Hartus, Oskari Hartus, Rami Hartus, Tuuli Salmia, Mimmu Kokko, Enni-Sofia Kaukoranta, Helmi Kokko, Tessa Salmia, Elli Kuoppala, Laura Laukkanen, Emma Kaukoranta, Laura Haakana, Essi Oksa, Kaisla Salmia, Nuutti Tolkki ja Matias Ijäs.

Hämeen Cup

TarpSun nuoret tekivät kesän Hämeen Cupissa upeaa jälkeä. Hämeen Cupissa käydään vuosittain kymmenen osakilpailua, joista lopputuloksiin lasketaan kunkin kilpailijan osalta viiden parhaan osakilpailun pisteet. Tessa Salmia (D10RR) ja Antti-Jussi Oksa (H10RR) sijoittuivat kumpikin sarjoissaan toiseksi, ja lunastivat sen perusteella paikan Mikonpäivän suunnistuksen yhteydessä käytävän Häme - Varsinais-Suomi - Satakunta -alueottelun Hämeen joukkueeseen. Tuuli Salmian hyvä suunnistus HOKissa ei aivan riittänyt nostamaan häntä D12-sarjassa viidenneksi, vaan lopullinen sijoitus oli kuudes. D10RR-sarjassa Laura Laukkanen napsi pisteitä neljässä kilpailussa sijoittuen lopputuloksissa kolmanneksitoista. Samassa sarjassa myös Elli Kuoppala sijoittui cupin pisteille, ollen lopputuloksissa 22. Kymmenvuotiaissa tytöissä näyttääkin olevan kasvamassa kova viestiporukka.

Tuloksia kilpailuista

Mikonpäivän suunnistuksesta tuli mukavasti menestystä. TarpSusta mukana kaupunkisprintissä oli seitsemän oravaa: D4RRS 5. Kaisla Salmia, D6RRS 3. Essi Oksa, H6RRS 4. Nuutti Tolkki, D10RR 5. Tessa Salmia, H10RR 7. Antti-Jussi Oksa ja D12 5. Tuuli Salmia, 21. Mimmu Kokko. Samassa yhteydessä käytiin myös Häme - Satakunta - Varsinais-Suomi -alueottelu, jonka Häme voitti. Hämeen joukkueessa TarpSusta suunnistivat Tessa Salmia ja Antti-Jussi Oksa. Onnea kaikille mukana olleille! Täydelliset tulokset TP:n nettisivuilla.

 

Seikkailujen Yöstä tuomisina oli Tuuli Salmialla neljäs sija D12-sarjassa ja Tessa Salmialla ensimmäinen sija D9RR-sarjassa.

 

Pitkä kilpailukausi alkaa olla nuorten osalta lopuillaan. 10.9. Säijässä juostussa HOKissa Tessa Salmia toi kotiin D10RR-sarjan mestaruuden. Samassa sarjassa Laura Laukkanen sijoittui yhdeksänneksi ja Elli Kuoppalan sijoitus oli 17. H10RR-sarjassa Antti-Jussi Oksan sijoitus oli jaettu yhdestoista, ja Teemu Haakanan 26. D12-sarjassa Tuuli Salmia juoksi myös hienosti neljänneksi. Tulokset kokonaisuudessaan kisasivuilla.

 

Lapuan Simpsiöllä suunnistettiin 26.-27.8. KLL:n mestaruuksista Lapua-Jukola kartalla. Haastavat radat suoritettiin hienosti ja onnistuneita suorituksisa sekä menestystä tuli mukavasti. Henkilökohtaisen kisan kovinta jälkeä tekivät Tessa Salmia ja Antti-Jussi Oksa. Tessa oli sarjan D9RR 4. ja Antti-Jussi H10RR 8. Hienoa jälkeä tekivät muutkin Tarpian oravat: Enni-Sofia Kaukoranta, Elli Kuoppala, Helmi Kokko, Miikka Hartus, Valtteri Kaukoranta, Tuuli Salmia ja Mimmu Kokko.

 

TarpS:n nuoret menestyivät upeasti TikuTaku-junnusprintin kilpasarjoissa 21.6. Kangasalla. Sijoitukset: D12 - 2. Tuuli Salmia, 8. Mimmu Kokko; H10RR - 3. Antti-Jussi Oksa; D10RR - 1. Tessa Salmia. Lisäksi saattajasarjoissa oli mukana TarpS:n "pikkuoravia": H6RRS - 13. Nuutti Tolkki; D6RRS - 5. Essi Oksa, 12. Kaisla Salmia.

 

Junnuista saatiin kokoon sääntöjen mukainen joukkue 14.6. Orivedellä juostuun Hämeen Oravapolkuviestiin, kun Tuuli Salmia uskaltautui 14-vuotiaiden 3,8 km avausosuudelle. Muut joukkueessa juosseet olivat Tessa Salmia (2-osuus), Antti-Jussi Oksa (3-osuus), Mimmu Kokko (4-osuus) ja Matias Ijäs (5-osuus). Kaikkiaan HOViin starttasi 50 joukkuetta. TarpS:n nuoren joukkueen sijoitus HOVissa oli 28. Hieno suoritus ja onnea koko joukkueelle! (tulokset)

Alla on luettelo lähiseudulla järjestettävistä lasten ja nuorten kilpailuista. Oravapolkumaksun sekä seuran jäsenmaksun maksaneilla Nuori Suunta -kortin haltijoilla on oikeus osallistua näihin kilpailuihin. Ilmoittautumiset nuorisovastaava Teppo Salmialle mielellään kahta viikkoa ennen kilpailua, tai Verkkovihkon kautta ennen ilmoittautumisajan päättymistä. Seura maksaa Nuori Suunta -kortin haltijoiden osallistumismaksut.

KLL:n mestaruuskilpailussa kukin suunnistaja edustaa sitä kuntaa, jossa käy koulua. Ilmoittautumiset sekä osannottomaksut hoidetaan kuntakohtaisesti, ei seuran toimesta. KLL:n kisoihin osallistumisesta kannattaa olla yhteydessä oman koulun liikunnanopettajaan heti koulujen alkamisen jälkeen elokuussa.

 

Pvm Kilpailu Järjestävä seura Muuta
14.05.2011 Särkänniemi-suunnistus KooVee

Hämeen Cup -osakilpailu,
Samana päivänä klo 10:00 alkaen
juostaan Särkänniemessä Huippuliigan osakilpailu

28.05.2011 Rautia-rastit VaHa Hämeen Cup -osakilpailu
02.06.2011 Helarastit Tampereen Yritys Hämeen Cup -osakilpailu
05.06.2011 Junnukisat RaN Hämeen Cup -osakilpailu
11.06.2011 Tampere Games, 1. päivä TP
12.06.2011 Tampere Games, 2. päivä TP Hämeen Cup -osakilpailu
14.06.2011 HOV OrPo Viesti, ei henkilökohtaista kilpailua
21.06.2011 TikuTaku-sprinttisuunnistus KangSK Hämeen Cup -osakilpailu
24.07.2011 Lasimäki Sprint Kalvolan Keihäs
30.07.2011 Tampere Suunnistus, 1. päivä KooVee
31.07.2011 Tampere Suunnistus, 2. päivä KooVee Hämeen Cup -osakilpailu (Alkuperäisestä poiketen Hämeen Cupin osakilpailu järjestetään sunnuntaina)
13.08.2011 AM-pitkä Epilän Esa Hämeen Cup -osakilpailu
14.08.2011 AM-viesti Epilän Esa Viesti, ei henkilökohtaista kilpailua
26.08.2011 KLL:n mestaruuskilpailut Lapuan Virkiä Henkilökohtainen kilpailu
27.08.2011 KLL:n mestaruuskilpailut Lapuan Virkiä Viesti
03.09.2011 VS-junnusuunnistus VaHa Hämeen Cup -osakilpailu
10.09.2011 HOK TarpS Hämeen Cup -osakilpailu
11.09.2011 Rastinokian kansalliset RaN Kultainen Kompassi -kilpailu
22.09.2011 Lasten ja nuorten TarpS:n mestaruuskilpailu TarpS
02.10.2011 Mikonpäivän suunnistus 2011 TP Samassa yhteydessä järjestetään H/D10-14 sarjoissa Häme - Satakunta - Varsinais-Suomi -alueottelu, sekä Hämeen Cupin palkintojen jako
Seikkailujen Yö KangSK Tarkka aika ei toistaiseksi ole tiedossa