3.8.2022 Isonkivenmaa

Isonkivenmaan rastit taas perinteisesti ! Kunnon maastosuunnistusta Tampereen eteläpuolen loistavissa hämäläismaastoissa. Kaikki ei kuitenkaan ole ennallaan, koska kartta on otettu isosti työn alle uudelleenkartoitukseen viime syksynä ja siirretty uudelle pohjalle vuoden 2006 pohjasta Harri Kosken ja Esa Toivosen toimesta.


Tällä kertaa maastovalintana nyt täysin päivitetty "pysty A4" -pohja, jolla radat kiertävät Kuljun Asemakylässä päin käymään jopa ihan Houkkalammintiellä saakka. Myös Sähkölinjan pohjoispuolista erittäin pienipiirteistä taitoa vaativaa aluetta hyödynnetään nyt ensi kertaa kolmen vuosikymmenen sisään.
Radoille ei juurikaan osu uusia hakkuita tai harvennushakkuita.
Verrattain kevään rasteihin maasto on osittain erittäin peitteistä tähän aikaan vuodesta, joten tarkkuutta vaaditaan joka radalla.

Radat:
6V - 6.4 km 20 rastia
5H - 5.2 km 16 rastia
4V - 4,5 km 15 rastia
3H - 3,1 km 13 rastia
2H - 2,0 km 7 rastia

Lasten radat:
Siimarinauha (1,9 km) kiertelee suhteellisen pienellä alueella. Ojat ylittävät "polkusillat" ovat sateisella säällä liukkaita. 

RR 1,1 km 5 rastia. Noin 16 "valintaa".
TR 1,1 km 6 rastia.
2 km helpot rastipisteet. 7 rastia, Reitinvalintavälejä 5 - 6 ja siirtymävälejä kaksi. (Huom. sama rata kuin yläpuolella 2H - 2.0 km)

Tervetuloa rasteille.

Opastus totutusti Sääksjärven liikennevaloista ja lähtöpaikka tutussa paikkaa voimalinjan alla (Papintie 1).

-------------------------------------------------------------------------

TarpSun oravien mestaruuskilpailut

Isonkivenmaan Torstairastien yhteydessä kisaillaan myös TarpSun nuorten mestaruuksista (14- v ja nuoremmat). Sarjat ja radat:
H/D8, RR-rata
H/D10, RR-rata
H/D12, TR-rata
H/D14, suora 2 km rata.
HUOM. ei saattajasarjoja, joten kisailijan pitää mennä itse omatoimisesti rata.

Ajanotto omalla Emitillä tai laina-Emitillä. Radalle voi lähteä omaan tahtiin kuten normaaleillakin iltarasteilla. Tulokset kerätään Rastilippu.fi-palvelusta.