24h viestihiihto sivakoitiin kirpeässä pakkassäässä

21.1.2019

LeKin Hakkarissa 18.-19.1 järjestämä 24h hiihtotapahtuma oli järjestysnumeroltaan jo 29. TarpSu on ollut mukana hyvin monena vuotena ja niin myös tällä kertaa.

Parhaimpina vuosina 24h viestihiihdossa on ollut mukana lähes 30 joukkuetta, mutta tänä vuonna hiihtokilometrejä lähti keräämään 20 joukkuetta. Suurin osa joukkueista luotti tunnin tai kahden tunnin hiihtovuoroihin, jonka jälkeen viestinviejää vaihdettiin. Näin myös TarpSun joukkueessa, jossa vuorot vaihtuivat tunnin välein. Poikkeuksiakin toki löytyi, kuten esimerkiksi AAC-Hauralan joukkue. Siinä Marko R. hiihti ensin 18-06, jonka jälkeen vuoro siirtyi Pasi P:lle, joka hiihti loppuajan 06-18.

Perjantain puolella ja vielä lauantaina aamupäivästä kirpeä pakkanen nipisteli hiihtäjien poskipäitä, mutta loppua kohti pakkanen lauhtui ja hiukan sateli lunta. Luisto ei ollut koko aikaa ihan parhaasta päästä, mutta TarpSun hiihtäjät sivakoivat reippaasti ja kilometrejä kertyi oikein mukavasti! Kierroksen pituus oli noin 2.45 km, joten 125 kierroksesta kertyi noin 306 km! Keskinopeutena tämä tarkoittaa lähes 13 km/h.

Kiitokset kaikille viestiin osallistuneille. Ensi vuonna taas uudestaan. Silloin onkin juhlavuosi, joten saataisiinko kaksi joukkuetta kasaan? :)

-AL-