AM-pronssit Valkeakoskelta

14.5.2023

Valkeakosken Haka järjesti keskimatkan aluemestaruuskilpailut 14.5.2023 Metsäkansassa. TarpSusta oli kisoihin ilmoittautunut yhteensä 9 suunnistajaa niin nuorten kuin hieman varttuneempien sarjoihin. 

Tornimäen maastot eivät ole aiemmin olleet suunnistuskäytössä, joten kaikki pääsivät kilpailemaan uusiin maastoihin. Tarjolla oli tyypillistä hämälaista metsämaata, mutta myös  hyväpohjaisia mäkialueita. Suuria korkeuseroja alueella ei ollut, joten fyysisesti radat eivät olleet erityisen haastavia, mutta suunnistaa sai ehkä sitäkin enemmän.

Nopeimmin tarpialaisista rastit löysivät Terhi Virevesi-Risku (D60) ja Vesa Enroth (H55), jotka molemmat sijoittuivat sarjoissaan kolmanneksi. Tuliaisina siis AM-pronssimitalit! Vesalla oli hyvä vauhti myös edellisen päivän Esprintissä Espoossa, jossa hän sijoittui aamupäivällä toiseksi ja iltapäivällä neljänneksi. 

Kolmaskin AM-pronssi oli lähellä, sillä Atte oli H10RR-sarjassa neljäs vain kaksi sekuntia kolmannesta sijasta. Toinen sijakaan ei ollut kaukana vaan vain 22 sekunnin päässä.

Seuraavaksi nuorimmat suunnistajat suuntaavat runsaslukuisemmin 20.5.2023 Särkänniemi-suunnistukseen, joka on useammalle ensimmäinen suunnistuskilpailu.  Osalla aikuisista tähtäin on jo Vaasan Suunnistajien järjestämässä SM-keskimatkassa, joka järjestetään meteoriittikraatterilaakson reunalla. Tsemppiä tuleviin koitoksiin.

-AL

_________________________________________________________________
AM-keskimatkan kisasivusto: https://hakasuunnistus.sporttisaitti.com/am-keskimatka-14-5-2023/

Vesa Espoon Esprintissä 13.5.2023 [Kuva Teppo Salmia]