Hauskin HiSussa tarpialaisille kaksi AM-kultaa

2.2.2022

Hauhon Sisu järjesti tammikuun viimeisenä viikonloppuna Hauskin HiSu 2022 -kilpailun. Kilpailukeskus sijaitsi Tuuloksen koulun pihassa ja pääosa urastosta oli avoimilla männikkökankailla. Uraverkko oli kilpailussa paikoitellen tiheää ja alueella risteili metsäteitä, joten reitinvalintojen suhteen kilpailijat saivat olla tarkkoina.

Tarkkana sai olla myös kisajärjestäjä, jotta kaikki saatiin menemään alkuperäisten suunnitelmien mukaan. Useina talvina eteläisessä Suomessa on ongelma lumen riittävyyden kanssa, mutta nyt Valtteri-lumimyräkkä toi toisenlaisia haasteita. Kisajärjestäjällä oli onneksi takataskussa selvät suunnitelmat: ”Aamun taktiikka on taktiikka numero seitsemän. Seitsemältä lähdetään liikkeelle ja seitsemällä vehkeellä auotaan uria aina klo 11 saakka”. Taktiikka toi tulosta ja urat olivat hiihdettävissä kisassa.

H50-sarjassa Virtasen Antti oli lauantaina keskimatkalla toinen. Antilla oli kuusi nopeinta rastiväliaikaa, mutta se ei tällä kertaa riittänyt kuin vasta toiseen sijaan. Eroa kilpailun voittaneeseen Lounais-Hämeen Rastin Raino Pesuun tuli 38 sekuntia. Kokonaiskilpailun kannalta kaikki oli siis ensimmäisen kilpailun jälkeen vielä täysin auki. Sunnuntaina ensimmäisellä rastivälillä tilanne näytti kuitenkin pahalta Antin kannalta, sillä sijoitus oli vasta 8. ja eroa rastivälin nopeimpaan Raino Pesuun oli kertynyt lähes 2 minuuttia. Huonon alun jälkeen meno muuttui ja kun Antti tykitti kaikille muille paitsi viimeiselle rastivälille ykkösajat, niin loppujen lopuksi Antti voitti sunnuntain kilpailun, mutta myös yhteiskilpailun 12 sekunnin erolla! Sunnuntain kisa oli myös Hämeen AM-pitkä, joten Antti nappasi AM-kultaa ko. matkalta!

Olli Savikko teki H55-sarjassa lähes onnistuneen suorituksen lauantain keskimatkan kisassa. Suunnistus sujui ilman suurempia ongelmia, mutta valitettavasti kriittinen virhe tapahtui jo ennen ajanoton alkua ja radalle lähtöä. Oikeaan ämpäriin oli eksynyt väärän sarjan kartta. Kisatulosta ei siis tullut, mutta hyvän harjoituksen Olli sai sunnuntain kisaa varten. Kokeneille konkareillekin sattuu tällaisia inhimillisiä virheitä, mutta sunnuntain kisassa Olli varmasti tutki tarkkaan, että minkä sarjan kartalla suunnistaa. Sunnuntain pitkän matkan kisassa Olli oli 6. Koska Ollin edelle ehtineet suunnistajat olivat Kaakon Rastista, Luumäen Rastista ja Kuortaneen Kunnosta, niin sehän tarkoitti Ollille AM-kultaa pitkältä matkalta!

Hienoa suorittamista oli myös H60-sarjan Jari Maunukselalla. Lauantaina hän nappasi keskimatkan kilpailun voiton 24 sekunnin erolla ennen Kuortaneen Kunnon Asko Sippolaa. Sunnuntain kisaan Jari ei lähtenyt, joten hän ei ollut puolustamassa kokonaiskilpailun voittoa.