Helteinen Tampere-suunnistus Pispalassa ja Neevuorella

28.7.2019

Kooveen suunnistusjaosto järjesti heinäkuun viimeisenä viikonloppuna 26.-28.7.2019 Tampere-suunnistuksen Pispalassa ja Teiskossa. Kilpailulla on jo pitkät perinteet, sillä ensimmäistä kertaa se on järjestetty jo vuonna 1969.

Pispalan sprinttiin oli ilmoittautunut tarpialaisia 11. Vaikka kilpailu oli vasta illalla, huitelivat lämpötilat 30 asteen kieppeillä. Olosuhteet olivat kuitenkin kaikille samat ja hiki olisi varmasti tullut kisailijoille Pispalan rinteissä, vaikka olisi ollut vähän viileämpääkin. Parasta vauhtia kuumassa säässä saivat pidettyä Olli Savikko (H55), Esa Toivonen (H60) ja Emma-Riikka Laamanen (D14), jotka kaikki sijoittuivat sarjoissaan toiseksi.

Lauantaina kisat jatkuivat pitkällä matkalla Teiskon Neevuoren kupeessa. Hellerintama oli edelleen Suomen päällä, joten iltapäivän kisassa lämpötilat olivat yli 30 C. Kisakeskuksessa pellolla varjopaikat olivat kortilla, mutta kisailijat pääsivät pakoon metsän siimekseen suoraan porottavalta auringolta. Tarpialaisten hopeinen linja jatkui lauantain kisassa, sillä Vesa Enroth (H50) ja Emma-Riikka sijoittuivat toiseksi. Pitkä matka oli nuorten Häme cup -osakilpailu ja pisteille pääsivät Emma-Riikan lisäksi Emma Enroth, Jenna Enroth ja Karoliina Laamanen, jotka kaikki kisailivat D12-sarjassa.

Sunnuntaina säätilassa ei ollut muutosta ja vaikka kisat olivat jo aamupäivällä, elohopea kipusi 30 asteen kieppeille. Sarjoissa H/D14-H/D20 keskimatkan kilpailuun lähdettiin lauantain tulosten mukaisesti ns. takaa-ajolähtönä. Edellisen päivän pitkä matka oli ollut näissä sarjoissa yhteislähtönä, joten nuorille oli kokonaisuudessaan tarjolla hiukan erilainen kilpailuviikonloppu. Sunnuntain kilpailussa Emma-Riikka ei päästänyt ketään ohitseen ja säilytti näin toisen sijansa. Muiden sarjojen yhteistuloksissa palkintopallisijoituksia tuli Vesa Enrothille (3.) ja Esa Toivoselle (2.).