Sateinen AM-keskimatka Hämeenkyrössä 26.5.2022

26.5.2022

Lämpimän sääjakson jälkeen helatorstaina oli tarjolla hieman viileämpää ja sateisempaa säätä. Suunnistajat eivät sateesta hätkähdä, joten Kyrös-Rastin järjestämässä Helakisassa suunnistettiin ja kastuttiin kevyessä keväisessä vesisateessa. Allergikot varmasti kiittivät, sillä sade puhdisti ilmasta pois suurimmat siitepölypilvet.

Kisakeskus sijaitsi Hietaniemen sahalla Hämeenkyrön ja Ylöjärven rajamailla. Maasto oli monimuotoista aina nopeista mäntykankaista ja kallioalueista tyypilliseen hämäläiseen talousmetsään. Tarpian Suunnasta oli lähtenyt 12 suunnistajaa hakemaan menestystä ja/tai kokemusta näistä Hämeenkyrön maastoista.

Helakisassa ei tarpialaisia ollut palkintosijoilla, mutta samalla käydyssä Hämeen AM-keskimatkalla (sarjat H/D16-85) pronssisen mitalin nappasi Emma-Riikka Laamanen sarjassa D18. Edelle ehtivät tuttuakin tutummat kilpasiskot Pyrinnön Isabella ja Kooveen Oona.

Palkintosijoitus oli lähellä myös Arto Hokkasella (4. sarjassa H55) ja Esa Toivosella (4. sarjassa H65).

Seuraavat Hämeen alueen kisat, joissa on tarpialaisia mukana, ovat Peltokankaan kevätkeskari & XXIV Junnukisat, Hämeen Kompassi-cup 2. osakilpailu ja Grano Games. Onnea ja menestystä näihin tuleviin koitoksiin!  


Helakisan tulokset kokonaisuudessaan: https://online4.tulospalvelu.fi/tulokset-new/fi/2022_helasuunnistus/