SM-menestystä Kajaanista

8.7.2024

Pyöräsuunnistuksen SM-yhteislähtö järjestettiin kesäkuun viimeisenä päivänä Kajaanissa. Kilpailu oli samalla myös Kainuun pyöräsuunnistusrastiviikon avausosakilpailu.

Yhteislähtö tuli uutuutena SM-kisakalenteriin kaudelle 2023, joten tänä vuonna kyseinen kilpailumuoto järjestettiin vasta toista kertaa. Rasteja etsittiin tällä kertaa Vimpelin urheilukeskuksen lähimetsän poluilta. Mukana oli myös lempääläisiä pyöräsuunnistajia.

Tarpian Suunnan suunnistajilla vauhti oli kohdillaan ja rastit löytyivät niin hyvin, että seura otti SM-kisoista värisuoran. Emma-Riikka Laamaselle (D20) kultaa, Karoliina Laamaselle (D17) hopeaa ja Olli Savikolle (H60) pronssia.

SM-yhteislähdön ohella Pyöräsuunnistusrastiviikko kokonaisuudessaan oli menestyksekäs lempääläisille suunnistajille. Neljän osakilpailun ajat laskettiin yhteen ja kokonaiskilpailun voittoon ylsi D20-sarjassa Emma-Riikka Laamanen. Karoliina Laamanen oli D17-sarjan yhteistuloksissa toinen.

Emma-Riikka ei jättänyt muille mahdollisuuksia kokonaiskilpailun voiton osalta, sillä hän voitti kaikki osakilpailut. Toisessa osakilpailussa eli sprintissä voitto oli täpärällä, sillä voittomarginaali oli vain yksi sekunti.

”Heti rastiviikon alkuun SM-yhteislähtö oli aika rankka sairastelujen jälkeen, mutta loppua kohti meno parani. Kokonaisuutena olen tyytyväinen kisaviikkoon, joka tarjosi tiukkoja kisoja hienoissa maastoissa”, summasi Emma-Riikka pyöräsuunnistusrastiviikon kokemuksia.

Emma-Riikka Laamasen kausi on edennyt erinomaisesti tähän mennessä. Hyvin menneiden EM-kilpailujen lisäksi hän on voittanut kaikki kotimaan SM-kilpailut. SM-kisakalenterissa on jäljellä vielä keskimatka ja viesti, jotka järjestetään Harjavallassa 24.-25.8. Kauden päätähtäin on kuitenkin nuorten MM-kilpailuissa, jotka järjestetään Bulgariassa 9.-16.9.2024.

D21-, D20- ja D17-sarjojen yhteislähtö. Kuvassa vasemmalta: Ingrid Stengård, Aino Kankaanpää, Marika Hara, Emma-Riikka Laamanen ja Ruska Saarela.