SM-plaketteja Ylämaan kisoista 4.9.2022

4.9.2022

Ylämaan kisoissa Skotlannissa lajeina on mm. tukinheittoa ja kiventyöntöä, mutta viikonlopun Ylämaan kisoissa Lappeenrannassa ainoana lajina oli suunnistus ja matkaksi oli tarjolla vain pitkä. Eikä kyseessä ollut mitkä tahansa kyläkisat vaan sunnuntaina selvitettiin suunnistuksen pitkän matkan Suomen mestarit. 

Luumäen Rastin ja Ylämaan Pyrkijöiden järjestämän SM-pitkän kisaviikonloppu alkoi lauantaina karsinnoilla. Mukana kisassa TarpSusta olivat Vesa, Esa, Emma, Jenna ja Emma-Riikka. Karsinta ei tehnyt heille tiukkaa vaan kaikki pääsivät sunnuntain A-finaaliin.

Sunnuntain finaalissa parhaasta sijoituksesta vastasi Esa, joka oli H65-sarjassa neljäs. Sarjojen H/D 35-70 sijoille 4-6 sijoittuneet palkittiin plaketeilla, joten vaikka mitalia ei tullut, niin plaketti oli kuitenkin tuliaisena Ylämaalta. Eikä mitalikaan kaukana ollut, sillä vaivaiset kolme sekuntia erotti hänet SM-pronssista. Sekuntikampailuksi kisa voi siis mennä, vaikka matkaa olisi 6.7 km (suorinta reittiä pitkin).

Huonosti ei mennyt myöskään Vesalla H55-sarjassa, jossa tuloksena oli viides sija ja SM-plaketti. 7.9 km radalla eroa viimeiseen mitalisijaan tuli tasan 40 sekuntia. Samaan perheeseen tuli myös toinen SM-plaketti, sillä Emma oli D15-sarjassa seitsemäs. Nuorten sarjoissa palkitaan sijoille 4-10 sijoittuneet kisailijat plaketilla.

Tulokset kokonaisuudessaan: https://smpitka2022.fi/tulospalvelu/

-al

Esa juoksemassa kohti maalia viimeiseltä rastilta. Kuva: Tarpian Suunta