Suomen cupin kisat Hervannassa 21.7

22.7.2024

Koovee järjesti pyöräsuunnistuksen Suomen cupin kaksi osakilpailua Hervannassa 21.7.2024. Aamupäivällä oli sprintti kaupunkimaisessa ympäristössä Hervannan valtaväylän itäpuolisella alueella ja iltapäivällä suunnistettiin keskimatkan kisassa Hervannan länsipuolella Suolijärven ja Vuoreksen poluilla.

Kaikilla tarpialaisilla oli hyvää suorittamista päivän molemmissa kisoissa. Harmittavasti Emma-Riikan koko kauden kestänyt kotimaan voittoputki kuitenkin katkesi keskimatkalla, kun nopea tsekkiläinen pyöräsuunnistaja Natali Chamrad nappasi voiton 1 sekunnin marginaalilla! Tiukkaakin tiukempaa kisailua, mutta tarkempia analyyseja kisan etenemisestä ei ole tarjolla puuttuvien rastiväliaikojen takia.

Tulospalvelun haasteista huolimatta ajat saatiin kaikille ja suunnistajat voitiin laittaa paremmuusjärjestykseen. Tarpialaisia oli mukana sprintissä viisi ja keskimatkalla neljä. Molemmat kisat ajaneet kaikki neljä kisailijaa sijoittuivat kisan yhteisajoissa kolmen parhaan joukkoon ja kotiin pääsi viemään kisakokemuksen lisäksi myös pienen kassillisen leipomotuotteita. Vain sprintin ajanut Pekka Mäki oli aamupäivän kisassa H60-sarjassa kolmas.

Sprintin ja keskimatkan yhteisajat:

H45 (9,1 km+14,6 km)
3) Tommi Lehtinen, Tarpian Suunta 1.14.54 (49.36/3.).

H11 (4,9 km +5,5 km)
1) Atte Laamanen, Tarpian Suunta 52.18 (32.14/1.).

D20 (9,1 km +14,6 km)
1) Emma-Riikka Laamanen, Tarpian Suunta 1.16.56 (51.45/2.).

D17 (9,1 km +14,6 km)
2) Karoliina Laamanen, Tarpian Suunta 1.37.33 (1.07.59/2.).

Pyöräsuunnistuksen Suomen Cup jatkuu SM-keskimatkan merkeissä Harjavallassa 24.8. Kyseessä on samalla myös cupin viimeinen osakilpailu ja tarjolla on tuplapisteet. Voitosta on siis luvassa 120 pistettä normaalin 60 pisteen sijaan. Tarpialaisten sijoitukset cupissa eivät ole vielä lukittuna vaan kaikki on vielä mahdollista. Harmittavasti Olli Savikon kausi on jo kuitenkin paketissa, joten hän ei pysty enää vaikuttamaan sijoitukseensa.

SM-keskimatkan jälkeen seuraavana päivänä 25.8. on vielä SM-viesti. Kauden päättää MM-kisat syyskuun alussa Bulgariassa. Urheilijoita ei ole vielä nimetty, mutta Emma-Riikka on vahva ehdokas edustajaksi W20-sarjaan.