Tarpialaiset Leimaus-leirillä Imatralla 3.-6.6.

8.6.2019

Monelle nuorelle suunnistajalle koulujen ensimmäinen kesälomaviikko tarkoittaa vain yhtä asiaa, Leimaus-leiriä! Leiriä on järjestetty jo vuodesta 1995 alkaen, joten vuosien varrella tuhannet ja taas tuhannet nuoret ovat päässeet kokemaan suunnistuksen riemua Leimaus-leireillä.

Tänä vuonna 1600 nuorta kokoontui Leimaukselle, jonka järjestivät Joutsenon Kullervo ja SK Vuoksi. Leirin keskuksena toimi Imatran kylpylä, jonka läheisyydestä löytyi hyviä suunnistusmaastoja sekä myös monipuolinen valikoima oheisohjelmaa.

Suunnistuksellisesti tarjolla oli monipuolisesti erilaisia harjoituksia ja maastoja. Hämäläisiin talousmetsiin tottuneille Imatran maastot tarjosivat varmastikin uusia suunnistuskokemuksia. Uusia kokemuksia oli tarjolla myös oheisohjelmien muodossa. Tiistai-iltana leiriläiset pääsivät vierailemaan Superpesis-ottelussa IPV-Koskenkorva, joka menikin ns. pitkän kaavan mukaan. Ratkaisua ei saatu edes supervuoroparissa, joten pelin voittajaksi selvisi kotijoukkue IPV vasta kotiutuslyöntikisassa. Keskiviikkoillaksi oli varattuna kirkkovenesouturetki. Kirkkovenesoudusta on ollut aikaisemmillakin leireillä puhetta ja nyt se toteutui. Ja vielä missä säässä – tyyntä, aurinkoista ja lämmintä. Olosuhteet uuden lajin tutustumiseen olivat siis täydelliset. Vaikka useimmilla ei ollut ollenkaan kokemusta kirkkovenesoudusta, lähti matka taittumaan hienosti lyhyen harjoittelun jälkeen.

Neljä päivää leirillä meni taas nopeasti ja yhtäkkiä oltiinkin leirin päättävän Leiriviestin merkeissä pesäpallostadionilla, joka toimi viestin vaihtoalueena ja maalina. Leiriviestissä osuudet ovat Taso 2, RR&TR, Taso 1 ja Teho. Kaikkia muita TarpSulta löytyi kaksi joukkueellista, paitsi teholaisia. Onneksi Pargas IF:ltä löytyi apua ja TarpSu sai viivalle kaksi joukkuetta. Viestiin osallistui kaiken kaikkiaan 213 joukkuetta. TarpSu 1 sijoittui sijalle 14 ja TarpSu 2 oli 101.

Ensi vuonna Leimaus järjestetään Vuokatissa, 2021 Kuopiossa ja 2022 Tampereella.

-AL-



Kuvia leiriltä TarpSun FB-sivustolla: https://www.facebook.com/pg/tarpian.suunta/photos/?tab=album&album_id=1932136290224369 ja Instassa https://www.instagram.com/tarpiansuunta/

Leimaus 2019 -sivusto: https://leimaus2019.fi/

Leiriviestin tulokset: http://www.joutsenonkullervo.fi/suunnistus/leimaus2019/leirikilpailun%20tulokset.html?fbclid=IwAR2PlC5CrisiPhoRXFkclfqUFqhG8Yvh1yEr0yq90x5KCJrO4H2UBV7sLmg