Tarpialaiset Leimausleirillä Vuokatissa 2021

6.8.2021

Koronan takia vuoden 2020 Leimausleiriä siirrettiin vuodella eteenpäin. Loppujen lopuksi vuoden siirtokaan ei riittänyt vaan Vuokatin Leimausleiri järjestettiin vasta elokuun alussa 2021 juuri ennen koulujen alkua. Normaalistihan leiri on heti koulujen loppumisen jälkeen kesäkuussa.

Leirin poikkeavan aikataulun, hiukan kaukaisemman sijainnin ja muiden päällekkäisyyksien takia TarpSun osanottajamäärä jäi pienimmäksi vuosiin. Myös muissa seuroissa oli vajausta, sillä aikaisempien vuosien osanottajamääriin ei päästy.

Osanottajamäärillä ei onneksi ollut vaikutusta itse pääasiaan eli suunnistusharjoituksiin. Tarjolla oli erinomaisia harjoituksia hienoissa maastoissa. Aikataulut toimivat hyvin ja jonotuksilta vältyttiin. Myös sää suosi leiriläisiä. Paitsi tiistaina. Sadetta saatiin alueella päivässä varmaan enemmän kuin normaalisti useamman viikon aikana. Sade ei kuitenkaan normaalisti estä suunnistamista, sillä ”sateen sattuessa suunnistamme sateessa”! Loistavana bonuksena majoituksessamme oli hyvät kuivauskaapit, joten harjoituksen jälkeen suunnistusvarusteet sai näppärästi kuivaksi.

Heikkenevästä koronatilanteesta huolimatta leiri saatiin vietyä turvallisesti läpi eikä tartuntoja ilmeisesti esiintynyt yli tuhannen leiriläisen keskuudessa. Koronaan oli toki varauduttu esimerkiksi toteuttamalla ruokailut ja kuljetukset väljästi, avajaisia ei pidetty, leiridisco oli peruttu ja leiriviestiäkään ei ollut. Jotain toki jäi tästä syystä puuttumaan perinteisestä leiritunnelmasta ja yhteisöllisyydestä, mutta tärkeintä oli kuitenkin se, että leiri saatiin pidettyä.

Leirin päättävä leiriviesti on ollut aina hieno päätös Leimausleirille, mutta ei viestin korvannut leirikilpailukaan ollut huono. Etenkään pienille seuroille, jotka eivät välttämättä saisi kokonaan omaa joukkuetta viestiin. Leirikisassa kaikki pääsivät kisailemaan oman tasoryhmänsä radoille. RR- ja TR-radoille lähdettiin minuutin välein, mutta muilla radoilla oli käytössä hajonnat. Jokaisen radan (mukaan lukien eri hajontaradat) nopein poika ja tyttö palkittiin. Pro-sarjan B-hajonnalta Emma-Riikka nappasi itselleen oman lahjakassin tuliaiseksi leiriltä.

Seuraava Leimausleiri järjestetään Kuopiossa alkukesästä 2022. Tarpian Suunta tukee nuorten osallistumista maksamalla puolet leirin osallistumismaksusta. Kuten aina edellisinnäkin vuosina :)

Kiitos Vuokatin Leimausleirin järjestäjille sekä kaikille TarpSun leiriläisille onnistuneesta Leimausleiristä 2021!

-AL

KUVIA LEIRIKISASTA 5.8.2021

(Lisää kuvia TarpSun FB-sivustolla)