Kompassi-cupin Vesilahden osakilpailu suunnistettiin aurinkoisessa säässä

30.8.2023

Tarpian Suunta järjesti Hämeen Kompassi-cupin osakilpailun Vesilahdessa tiistai-iltana 29.8.2023. Tarjolla oli nopeaa taajamasprinttiä Vesilahden keskustassa Yhtenäiskoululta torille ulottuneella alueella.

Kompassi-tapahtumat ovat 14-vuotiaiden ja sitä nuorempien lasten matalan kynnyksen suunnistustapahtumia, jotka tarjoavat mukavia mahdollisuuksia suunnistaa erilaisissa maastoissa, kisailla ja saada kavereita. Olennaista on helpot radat, jotta myös vähemmän kilpailleet uskaltautuvat mukaan kisaan. 
Osallistujien vaihteleva taitotaso asetti omat haasteensa ratamestarille. Nuorimmille halusin tarjota hyvät, mutta riittävän helpot sprinttiradat. 12- ja 14-vuotiaille tavoitteenani oli laatia radat, jotka haastaisivat taitavimmatkin nuoret. Kilpailijoiden kommenttien perusteella molemmat tavoitteet toteutuivat. Nuorimpien kilpailijoiden vauhti kuitenkin vähän yllätti, ja ratojen ohjeajat alittuivat selvästi.”, kommentoi osakilpailun vesilahtelainen ratamestari Teppo Salmia.

Vesilahdessa on ennenkin ollut suunnistuskilpailuja, mutta nyt järjestettiin ensimmäinen sprinttisuunnistuskilpailu. Maanantaina Pirkanmaan päällä oli laaja sadealue, mutta tiistaiksi sää poutaantui ja Kompassi-cupin osakilpailu päästiin toteuttamaan aurinkoisessa syyssäässä. Kilpailuun oli ilmoittautunut 120 kisailijaa ja lisäksi avoimiin sarjoihin ilmoittautui vielä jokunen suunnistaja paikan päällä, joten Vesilahden kirkonkylän raitilla oli vilskettä normaalia enemmän. 

Tarpialaisista parhaiten kisassa sijoittuivat Vianna Silvan (D8RR) ja Atte Laamanen (H10), jotka olivat sarjoissaan kolmanneksi nopeimmat. Kärjen tuntumassa olivat myös Vilma Kemppainen (4. D10) ja Eino Saarinen (5. H10RR).  Tulokset on julkaistu kokonaisuudessaan Kilpailusivustolla

Kuvia kisasta TarpSun ja Hämeen Suunnistuksen Facebook-sivustoilla.