Hakkarin yössä kilpailtiin aluemestaruuksista

25.9.2019

Ympäri maakuntaa ja vähän kauempaakin oli ilmoittautunut yli 200 kilpailijaa Avoin Hämeen AM-yö -suunnistuskilpailuun, jonka Tarpian Suunta järjesti keskiviikkoiltana 18.9. Hakkarissa Lempäälässä.

Hakkarissa on suosittu laaja ulkoilureitistö, joten etukäteen olisi voinut kuvitella yösuunnistuksen olevan alueella todella helppoa. Pururadan valot olivat kuitenkin sammutettuina ja ratamestari Teppo Salmia oli hakenut ratoihin sopivasti vaikeusastetta, joten rastien löytäminen ei välttämättä ollutkaan aivan yksinkertaista. Virheet eli pummit kuitenkin kuuluvat suunnistukseen, mutta vaikka pummaa, niin silti voi voittaa.

Hämeen aluemestaruudet pääsarjoissa menivät Tampereen Pyrinnön Milla Hirvoselle (D21) ja Valkeakosken Hakan Timo Saariselle (H21). Heille ei osunut pahemmin pummeja vaan voitot tulivat tasaisen hyvillä suorituksilla kaikilla rastiväleillä.

Ylöjärvellä asuvalle Timo Saariselle Hakkarin metsäalueet eivät olleet etukäteen erityisen tutut, sillä edellinen kilpailukokemus alueelta oli reilun kymmenen vuoden takaa. Saarisen mukaan pääsarjan radalla oli nyt hyödynnetty alueen parhaita osia ja pahimmat kivikot oli vältetty. ”Paikoin oli selviä polkuvälejä, joissa kovaa vauhtia oli syytä pitää yllä, ja paikoin piti malttaa suunnistaa tarkasti”, kommentoi Saarinen kilpailun jälkeen. Suomen Suunnistusliiton nuorisopäällikkönä toimiva Saarinen jatkoi, että ”Vaativuus näillä radoilla syntyi juuri vauhdista eli oli uskallettava hidastaa, kun suunnistustehtävä sitä vaati.”Tulokset

Valokuvia kilpailusta

Valkeakosken Hakan Janne Joensivu (nro 56) suorittamassa maalileimausta, joka samalla sinetöi hänelle aluemestaruuden sarjassa H40. [Kuva Arto Laamanen]