Kilpailuohje

Lopullinen kilpailuohje on nähtävissä kilpailukeskuksessa.

Kilpailussa noudatetaan Suomen Suunnistusliiton sekä järjestäjien antamia ohjeita.


Toimihenkilöitä

Kilpailunjohtaja: Arto Laamanen p.040 589 5048, arto.laamanen@gmail.com
Turvallisuusvastaava: Teppo Salmia, p 040 553 4566
Ratamestari: Olli Savikko, p 050 587 1476
Lähtö: Arto Hokkanen
Maali: Jouko Kukkonen
Tulospalvelu: Sebastian Kulkula
Ensiapu: Terhi Virevesi-Risku
Kilpailun valvoja: Ville Niemelä

Info & tiedottaja: Maria Hakala, p. 050 307 8520, tarpian.suunta@gmail.com


Kilpailukeskus

Hakkarin liikuntakeskus, Lempäälä. Opastus on Tampereentien (3003) ja Urheilukadun risteyksestä. Ohjattu ilmainen pysäköinti on Lempäälän Jäähallin parkkipaikalla. Saapuminen kilpailukeskukseen tulee tapahtua vain opastettua reittiä pitkin.


Tuomarineuvosto:
Mika Tervala, Rastivarsat, pj.
Markku Rissanen, Tampereen Pyrintö
Marika Hara, Koovee


Kilpailumateriaali

Kilpailussa käytetään emiTag-leimausjärjestelmää. EmiTag-kortin numero ilmoitetaan IRMA-järjestelmän kautta. Numeron ilmoittamatta jättäneille järjestäjä varaa vuokrakortin, jonka vuokra on 6eur/kisa tai 10 eur molemmat kisat. Vuokra maksetaan infoon sieltä korttia noudettaessa. Vuokrakortti palautetaan maalitoimihenkilöille viimeisen kilpailun jälkeen. Kadonneesta lainakortista veloitetaan 100 euroa. 

Kilpailijan tulee tarkistaa emiTag-korttinsa numero lähtölistasta ja ilmoittaa mahdollisista virheistä tai muutoksista infoon. Kilpailija on itse vastuussa emiTag-kilpailukorttinsa toimivuudesta ja siitä, että käyttää lähtöluettelossa mainittua kilpailukorttia. Kortin numeroa ei tarkisteta lähdössä. Väärällä kortilla kilpaileminen johtaa hylkäykseen.

Kilpailunumerot ovat käytössä ja ne noudetaan infon luota ennen kisan alkua. Infosta löytyy myös nippusiteitä numeron kiinnitykseen. Sama numero on käytössä molemmilla matkoilla. Numerot kiinnitetään näkyvästi pyörän ohjaustankoon/ etuosaan. Numerot kerätään pois keskimatkan jälkeen. Vain sprinttiin osallistuvilta numerot kerätään sprintin jälkeen. Kadonneesta tai palauttamatta jätetystä numerosta veloitetaan 20€.


Rastit

Mallirasti on nähtävillä kilpailukeskuksessa, mallirastilla voi tarkistaa EmiTagin toimivuuden. Maastossa rastit sijaitsevat uran vierellä.


Lähtö, lähtöajat

Ensimmäinen sprintin lähtö on klo 11.00 ja ensimmäinen keskimatkan lähtö klo 14.00. Kaikilla sarjoilla on samat lähtöpaikat. Sprintin lähtöpaikalle on kilpailukeskuksesta n. 3.7 km ja keskimatkan lähtöön noin 2.5 km. Reitti lähtöön on viitoitettu. Älä poikkea merkityltä reitiltä. Verryttely tapahtuu lähtöön vievällä reitillä. Lähdöistä ei ole varustekuljetusta kilpailukeskukseen. 

Lähtö tapahtuu seuraavasti:

· 4 min ennen lähtöä kutsutaan lähtöruutuun ja tarkastetaan varusteet (pyöräilykypärän käyttö on kaikissa sarjoissa pakollista)

· 3 min nollataan emiTag-kortti

· 2 min kilpailija voi tutustua mallikarttaan. H/D11-sarjan kilpailijat saavat kilpailukartan ja lyhyen opastuksen.

· 1 min kilpailija saa ottaa kilpailukartan ja siirtyä lähtöviivan taakse.

Lopulliset lähtöajat ovat nähtävissä kilpailun ilmoitustaululla sekä kilpailun Internet-sivuilla.

Maali, itkumuuri

Kaikissa kilpasarjoissa on sama maali. Maalilinjalla ei leimata, vaan aika rekisteröityy automaattisesti linjan ylitettäessä. Maaliviivan ylityksen jälkeen kilpailija jatkaa maalitoimihenkilöiden ohjaamana leimantarkistukseen, jossa emiTag-kortti luetaan. Vältä liikkumista leimantarkistuksen lähellä ennen tai jälkeen suorituksen emiTag-kortin kanssa ajanottojärjestelmän häiriöiden välttämiseksi.

Sprinttikilpailun maali suljetaan viimeisen kilpailijan maaliintulon jälkeen tai viimeistään klo 13.30. Keskimatkan maali suljetaan viimeisen kilpailijan maaliintulon jälkeen tai viimeistään klo 18.00. 

Keskeyttäneet tulevat leimantarkistuksen kautta maastosta pois ja ilmoittavat keskeyttämisestään toimitsijoille. Itkumuuri sijaitsee kilpailukeskuksessa leimantarkistuksen yhteydessä.


Kartta

Kartta (Tulostekartta 4/2022) on kaikilla sarjoilla sekä sprintissä että keskimatkalla A4-kokoinen. Mittakaava sprintissä on 1:5 000 ja keskimatkalla 1:7 500 paitsi sarjoilla H/D21 ja H20, joilla mittakaava on 1:10 000. Käyräväli on 5 m. Käytössä on uudet talvella julkaistut pyöräsuunnistuksen karttamerkit ISMTBOM 2022. 

Molemmilla matkoilla pidemmillä reiteillä on kartan kääntö. Rata jatkuu loppuvan kartan viimeiseltä rastilta kääntöpuolen kartalla K-pisteellä. Käännettävät kartat numeroitu 1/2 ja 2/2 merkinnöillä.

Rastimääritteitä ei ole, rastin tunnus on rastinumeron perässä.

Kiviset ja juuriset Frisbeegolf väylät on kuvattu ”404.000 Rough open land with scattered trees sekä 210.000 Stony ground” -karttamerkeillä. Luminen tykkilumiladun pohja on kuvattu “817.00 Track medium riding” sekä “827.000 Narrow ride or linear trace through the terrain, fast riding” -karttamerkeillä. Tykkilumiladun reunoissa on molemmin puolin lumettomat kaistaleet, joissa voi pyöräillä.  

Karttoja ei kerätä pois maalissa. Lajisääntöjen ja fair play -hengen mukaan kilpailijat eivät saa näyttää kilpailukarttaa ja -rataa vielä lähtemättömille kilpailijoille eivätkä valmentajat/huoltajat saa siirtää tietoja lähtemättömille kilpailijoille. Samoin radan näyttäminen esimerkiksi vanhalta kartalta on kielletty. Reilua peliä rasteilla!


Kielletyt alueet

Pihapiirien ja viljeltyjen peltojen lisäksi karttaan on merkitty kielletyn alueen tai kielletyn kulku-uran merkillä alueita, joita ei saa käyttää. Kilpailualue on kokonaisuudessaan kiellettyä aluetta keskimatkan kilpailun loppuun asti. Lajisäännön pykälän 15.47 mukaan kilpailussa ajaminen kartan ulkopuolisella alueella on aina kiellettyä.

Oikominen

Kilpailumaastossa edetään karttaan merkittyjä reittejä pitkin, mutta oikominen on sallittua pl. karttamerkein tai muutoin kielletyn alueen merkillä merkityillä alueilla.


Sarjat ja matkat
Sarjat, matkat (suora/lyhintä polkua), rastien lukumäärä ja kartan käännöt (alustavat)

Kunto helppo, pituus 2770 m (suora), 1:5000

Kunto vaativa, pituus 3270 m (suora), 1:5000


Kuntosuunnistus

Kuntosuunnistuksen lähdöt ovat klo 12.30 - 13.00 välisenä aikana. Kuntosuunnistuksessa ei ole kilpailujärjestäjän puolesta ajanottoa. Kuntosuunnistuksen maksu 10 €/kartta maksetaan infoon, josta myös saa kartan. Kypärän käyttö on pakollista.

Muutamia karttatelineitä löytyy infosta vuokrattavaksi, telineen vuokra 5€/kpl.

Kuntosuunnistuksen lähtö on kilpailukeskuksen läheisyydessä. Kuntosuunnistuksesta ei jaeta palkintoja.


WC, peseytyminen ja kahvio

WC:t ovat ns. viipalekoulun (kilpailukeskus) sisällä. Sisätiloissa lukkopoljinkenkien käyttö on ehdottomasti kielletty. Lähtöpaikalla ei ole WC:tä.
Kilpailijoille on tarjolla peseytymismahdollisuus klo 14 alkaen läheisen Hakkarin urheilukentän huoltorakennuksessa. Huoltorakennuksen sijainti on merkitty kilpailukeskuksen karttaan ja sinne on opastus. Matkaa kilpailukeskuksesta on noin 100 m.

Kahvio on kilpailukeskuksessa.


Ensiapu

Kilpailukeskuksessa on lääkäritasoinen ensiapuryhmä paikalla. Lempäälän terveyskeskuksessa on päivystys avoinna lauantaisin klo 12-20 noin 3km päässä, puhelin 03 5655 2500. 


Palkinnot ja tulokset

Palkinnot jaetaan molempien kilpailujen yhteisaikojen perusteella. Kaikissa sarjoissa palkitaan kolme parasta.

Palkinnot voi noutaa infosta kokonaistulosten julkaisun jälkeen. Palkintoja ei lähetetä jälkikäteen. Valmiit kokonaistulokset ovat nähtävillä ilmoitustaululla sekä kilpailusivustolla https://tarpsu.sporttisaitti.com/kilpailut/pysu-suomen-cup-lempaala/

Vastalauseet

Vastalauseet tehdään infoon. Infosta löytyy paperia sen kirjalliseen jättämiseen. Vastalause on maksuton. Valvoja opastaa tarvittaessa.


Kilpailumaasto ja turvallisuus

Kilpailijoiden on huomioitava, että alueella liikkuu runsaasti myös muita ulkoilijoita. Alueella liikkuvia ulkoilijoita varoitetaan tapahtumasta kyltein. Kohdattaessa on noudatettava varovaisuutta. Noudata liikennesääntöjä (väistä oikealta tulevaa, vastaantulevan kohtaaminen oikealta). Asuinalueella ajettaessa varo leikkiviä lapsia. Kilpailijat kilpailevat kaikissa sarjoissa omalla vastuulla.

Jotkut polut ja urat voivat olla vielä jäisiä.

Kypärän käyttö on pakollista.


Polkupyörien pesu

Kilpailukeskuksen välittömässä läheisyydessä jäähallin seinustalla on pesupiste polkupyörille.

Juomarastit

Ei ole.


Tervetuloa kisailemaan Lempäälään!

Tarpian Suunta ry