Valvojan lausunto

PySu Suomen Cup Lempäälä

Valvojan lausunto

Pyöräsuunnistuskausi alkaa todenteolla Lempäälän Hakkarissa 7.5.2022. Järjestelyt ovat onnistuneet erinomaisesti myöhästyneestä keväästä huolimatta.

Kilpailulle asetimme talvella kolmen T:n tavoitteet eli Turvalliset, Tasapuoliset ja varmat Tulokset. Riskit olemme analysoineet ja uskon onnistuneemme erinomaisen hyvin.

Nyt on kilpailijoiden vuoro onnistua ja tämän maksimoimiseksi on hyvä muistaa keväisestä Hakkarista muutama asia:

Turvallisuus:

Alueella on paljon muitakin liikkujia, myös mahdollisesti koiranulkoilijoita ja frisbeegolffaajia. Vaikka järjestäjät ovat varanneet, varoittaneet ja sopineet alueen turvallisuudesta, kilpailijoiden on hyvä tämä huomioida.

Tasapuolisuus:

Myöhäinen kevät on tehnyt uraluokittelun haastavaksi. Olemme tehneet parhaamme, mutta lunta sulaa vielä joiltain paikoin runsaastikin viimeisen yön aikana.

-          Avoimilla ja lehtipuuvoittoisilla alueilla saattaa urat ja risteykset olla juuri lumen alta sulaneena vielä heikommin erottuvia. Mutta tähän on viimeisen viikon aikana ratamestariryhmä tehnyt kovasti töitä lumien sulettua.

-          Joissain paikoissa luokitus on saattanut muuttua viimeisen viikon aikana jonkin verran, mutta nämä eivät vaikuta kokonaisuuteen.

Lähtöluetteloita arvottaessa lajisääntö 10.84 (moniosaisen kilpailun arvontamenetelmä) toteutettiin siten, että kumpikin päivän kilpailu arvottiin omana kilpailunaan.

Tulokset: 

Rasteja on maastossa runsaasti ja niitä on lähekkäin. Lajisääntö 11.41. (rastien etäisyys toisistaan) toteutuu siten, että alle 60m etäisyydellä toisistaan olevat rastit ovat selkeästi erilaisilla poluilla. Olkaa kuitenkin tarkkoina koodien kanssa, jotta ei tule harmillisia hylkäyksiä.


Toivotan oikein hyvää ja onnistunutta kilpailupäivää kaikille, Tarpian Suunta on luoneet erinomaiset puitteet!


Lempäälässä 6.5.2022

Ville Niemelä