Hiihtosuunnistusta runsaslumisessa Itä-Suomessa

22.1.2018

Sonkajärven Pahkan ei tarvinnut tuskailla vähälumisuuden kanssa järjestäessään tämän vuoden hisukisaa 20.-21.1.2018. Ongelma oli lähes päinvastainen, sillä alkuvuoden runsaat lumisateet olivat aiheuttaneet laajoja tuhoja metsissä.

Kaatuneet puut oli onneksi pääasiassa ehditty raivata latu-urilta pois, mutta joissakin kohdissa uraan oli tullut ns. mikromutkia kaatuneiden puurykelmien takia. Ylimääräiset pienet mutkat eivät näkyneet kartassa, mutta tasapuolisuus oli kuitenkin taattu eli mikromutkat eivät vaikuttaneet tuloksiin.

Tarpialaisista Itä-Suomen vaaramaisemiin olivat matkanneet Olli Savikko ja Jari Maunuksela. Reiteillä oli korkeuseroa jopa 60 metriä, joten sykkeet sai varmasti kohdilleen. Lumen syvyys alueella oli noin 60 cm, mikä takasi hyvät latu-urat, joita oli ajettu kisaa varten kaiken kaikkiaan 44 km.

Lauantaina oli tarjolla pitkä matka, mikä tarkoitti Ollin (H50) ja Jarin (H55) sarjoissa 8,5 km rataa (suorinta reittiä) ja viittätoista rastia. Olli sijoittui tällä matkalla toiseksi ja Jari oli kolmas. Seuraavana päivänä vuorossa oli keskimatka (5,4 km, 13 rastia) ja sijoitukset olivat täsmälleen samat kuin lauantaina. Yhteistuloksiin laskettiin molempien matkojen ajat ja yhteistuloksissa sijoitukset olivat samat kuin molemmilla matkoilla, Olli toinen ja Jari kolmas.

-AL-

 

Tykkylunta vai taigalunta? https://yle.fi/uutiset/3-10027145

Kisasivusto: https://sonkajarvenpahka.sporttisaitti.com/suunnistus/20-21-1-18-pahkan-hisut/